Генерал-полковник Александър Лапин, който командваше групировката Център на руските войски в Украйна,

...
Генерал-полковник Александър Лапин, който командваше групировката Център на руските войски в Украйна,
Коментари Харесай

Медии от Грозни съобщават за кадрова победа на Кадиров

Генерал-полковник Александър Лапин, който командваше групировката " Център " на съветските войски в Украйна, е отхвърлен от поста си, оповестяват РБК и ТВ Грозни.

РБК се базира нателевизионната и радио компания " Грозни ", само че удостоверява информацията и от собствен източник, " осведомен с кадровото решение ", а Moscow Times - на източник от съветското министерство на защитата.

РБК цитира обаче и източник на URA.RU от Министерството на защитата, който е съобщил, че Лапин си е взел триседмичен отпуск по медицински аргументи, след което ще се върне към дейна работа. Друг източник отбелязва обаче, че генералът си е подал оставката и няма да се върне в командването.

Министерството на защитата не е коментирало оставката на Лапин.

Лапин неведнъж е подложен на критика както от ръководителя на ЧВК " Вагнер ", по този начин и от чеченския президент Рамзан Кадиров. Последният път, когато Кадиров написа пост за генерала, е на 27 октомври. Тогава чеченският лидер обвинява Лапин, че е " предал " Лиман и е позволил пробива на защитата в северната част на самопровъзгласилата се ДНР.

По-рано Кадиров назова Лапин " несъвършен ", обвинявайки го, че не е обезпечил на военните необходимото съоръжение в борбата за Лиман, до момента в който самият той е " отсъствал " в Луганск. Ръководителят на Чечня приканва генералът да бъде намален в чин редови войник, да му бъдат отнети премиите и да бъде изпратен на фронта, " с цел да измие срама си с кръв ".

Евгений Пригожин в този подтекст подлага на критика " по този начин наречените фрагменти, които не са научили нищо, с изключение на по какъв начин да щракат с токчета, да носят джунджурии и да пишат красиви отчети ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР